Ф'ючерси на какао в Нью-Йорку досягли найнижчого рівня за 11 місяців, оскільки трейдери очікують, що підвищення оплати праці фермерів в ключовій країні-експортері сприятиме збільшенню продажів і пропозиції врожаю.
Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.
Найактивніший контракт на какао в Нью-Йорку знизився на 3,8% до найнижчого рівня з кінця жовтня 2024 року. Лондонські ф'ючерси на какао також знизилися на 4,1%.
Це сталося після того, як ціни на какао від фермерів – виробників в Кот-д'Івуарі — найбільшому виробнику у світі — були підвищені до 2800 франків КФА за кілограм для нового врожаю, який почався 1 жовтня. Після цього другий за величиною африканський постачальник, Гана, оголосив у четвер, що також збільшує виплати фермерам за урожай какао.
Ринок уважно стежить за цінами в Гані та Кот-д'Івуарі, оскільки вищі закупівельні ціни зазвичай спонукають виробників здавати боби для переробки та експорту.
Читайте також: Запаси какао-бобів у світі впали до мінімуму
Хоча виробництво в провідних країнах Західної Африки намагається відновитися до пікових рівнів після епідемії хвороб сільськогосподарських культур, аналітики ринку вказують на перспективи зростання поставок з південноамериканських країн, таких як Еквадор, Бразилія, Перу та Колумбія.
Як повідомляв Укрінформ, у серпні ф'ючерси на каву арабіка в Нью-Йорку підскочили до найвищого рівня за два місяці через побоювання, що кілька періодів холодної погоди та легких заморозків можуть негативно вплинути на виробництво в Бразилії, яка є найбільшим виробником кави.
Фото: Freepik