В чому унікальні властивості універсального соусу – американської гірчиці від Торчин

Гірчиця є універсальним соусом, використання якого забезпечує створення неповторного смаку та аромату навіть у здавалось би пересічних стравах. Рецептів приготування гірчиці-соусу є безліч, проте безперечно найвідомішими та найулюбленішим варіантом є гірчиця американська Торчин, яка створена на основі багатовікових кулінарних традицій, що успішно пережили часові випробування від перших поселенців, які прибули на освоєння невідомих земель Північної Америки до сучасних ресторанів мережі Mcdonalds, де вказаний соус використовують для хот-догів та сендвічів. Для американської гірчиці від Торчин характерними є м’якість смаку в поєднанні з приємною насолодою та теплим, гірчично-медовим кольором, який прекрасно смакує з часточками картоплі по-селянськи чи як оригінальна приправа до різноманітних салатів. 

Як створюють американську гірчицю

Перші замітки про використання гірчиці, яка автентичного американського соусу чи приправи, з’явилися ще в 17 столітті, коли колоністи, котрі поселилися на території сучасної США почали використовувати гірчицю у власних рецептах. Початковий склад американської гірчиці містив зерна рослини, що має назву «гірчиця», трохи оцету та спецій. Впродовж кількох століть рецепт приготування американської гірчиці змінювався, і на сьогодні чи не в кожному штаті США існує свій унікальний рецепт вказаного соусу. Для прикладу, в деяких південних штатах для рецепту додають трохи цукру, а в американському Техасі полюбляють гостру американську (техаську) гірчицю, до якої задля гостроти додають сірі горіхи.

В залежності від вмісту інгредієнтів смак американської гірчиці може бути гострим чи солодким, гірким чи поєднувати в собі своєрідний мікс декількох смаків. Кожен виробник американської гірчиці використовує свій унікальний рецепт приготування даного соусу. Для прикладу до складу американської гірчиці від Торчин входить до 17 відсотків зерен білої гірчиці та до 1,5 відсотка меду. Крім того, даний універсальний соус складається з:

  • питної води, цукру та спиртового оцету;
  • кухонної солі та приправи карі – суміші куркуми, коріандру, кмину, фенхелю, пажитника, імбиря, кайєннського перцю, кориці, анісу та кардамону;
  • червоного гіркого сушеного перцю та карамельного сиропу.

Крім того, в складі американської гірчиці від Торчин присутнє масло лимона в об’ємі до 0,1 відсотка.

До яких страв можна додавати американську гірчицю

Окрім відмінних смакових властивостей універсальний соус у вигляді американської гірчиці відрізняється корисними властивостями завдяки великому вмісту корисних для організму вітамінів та мінералів, які покращують не тільки процес травлення, але й позитивно впливають на загальне самопочуття.

Американську гірчицю використовують як соус, який надає пікантного смаку хот-догам та бургерам. Крім того, гірчиця від Торчин виступає основою для приготування різних за смаком соусів та маринадів, адже присутність гірчиці у складі соусу забезпечує гостроту та водночас м’який смак у салатах, м’ясних стравах чи стравах з морепродуктів.

Довідковий Миколаїв