В Україні продовжують зростати ціни на моркву

В Україні цього тижня через підвищений попит відпускні ціни на моркву зросли в середньому на 10% і становлять 27-34 грн/кг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

“Так, зараз українським господарствам вдається вести відвантаження моркви в діапазоні 27-34 грн/кг (0,65-0,82 дол./кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати відпускні ціни у цьому сегменті фермерам дозволяє відразу кілька чинників”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, моркву активно скуповують як гуртові компанії, так і роздрібні мережі, тож це сприяє подорожчанню. Водночас пропозиція якісних коренеплодів на ринку дещо обмежена, адже господарства призупинили продажі в очікуванні чергового зростання цін.

Читайте також: В Україні дешевшають імпортні помідори через стриманий попит

Попри те, що наразі морква в Україні в середньому в 3,6 раза дорожча, ніж за аналогічний період торік, учасники ринку припускають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовою.

Вони вважають, що подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження цін.

Читайте також: В Україні подешевшала білокачанна капуста

Як повідомлялось, українські фермери почали масово розпродавати наявні обсяги цибулі через стрімке погіршення якості продукції в місцевих сховищах.

Джерело

Довідковий Миколаїв